Az első digitális fényképezőgép

Közzétéve: 2007.08.20.

Érdekességek
25 éves a CD lemezA 3D filmA 3D TVA billentyűzet fejlődése, történeteA böngészők fejlődéseA DOS rövid történeteA GPS rendszerA GSM rendszer működéseA Holdraszállás informatikai háttereA Linux történeteA műholdak szerepe az infomatikábanA rádióA smiley születéseA szuper, és a nagy számítógépekA táblagépek történeteA TV-k új generációiA videózás történeteA világ első számítógépeiA vonalkód és az RFIDA Windows rövid történeteAz adattárolás fejlődéseAz adattovábbítás módszereiAz első digitális fényképezőgépAz első számítógépes játékAz érintőképernyő (Touch screen) működéseAz Internet történeteFilekezelők, CommanderekHogyan működik a monitor?Hogyan működik a nyomtató?Hogyan működik a projektor?Informatika a légiközlekedésbenInformatika a zenébenIntelligens épületekIP ma és holnapKorai számítógépes játékokKözösségi hálózatokKözösségi hálózatok IIMagyarország Internetes InfrastruktúrájaMerevlemez históriaMilyen nyelven ért a számítógép? - A programozási nyelvek történeteMobiltelefon generációkScanner-ek Varázsszavak: processzor, órajel…Zenei fájlformátumok
KI-KICSODA az informatikában
Legendás IT cégek
Protokoll mindenkinek
Az első digitális fényképezőgép

Az álló és mozgóképek digitális rögzítésének koncepcióját Eugene F. Lally a Jet Propulsion Laboratory munkatársa publikálta, felvetéseit a korai űrprogramban már használták, ötletei előrevetítették a digitális kamerák fokozatos elterjedését.

1972-ben a Texeas Instruments-nél is készültek tervek egy digitális kameráról de ez soha nem épült meg.

Az első feljegyzett sikeres próbálkozás a klasszikus értelemben vett digitális fényképezőgép megépítésére Steven Sasson a Kodak mérnökének nevéhez fűződik. 1972 decemberében készült az első digitális fénykép.

A kamera súlya 3,6 Kg volt, a rögzített kép egy mágnesszalagon került tárolásra, mint minden abban az időben. A fekete fehér kép felbontása 0.01 megapixel volt (10000 pixel) és maga a rögzítési folyamat mintegy 23 másodpercet vett igénybe.

Tekintse meg webáruházunk digitális fényképezőgép kínálatát!

Vissza a listára